Webtrakk Sectorel-haberler Το κόστος των στεγαστικών δανείων μειώθηκε κατά ένα στα 4

Το κόστος των στεγαστικών δανείων μειώθηκε κατά ένα στα 4Τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων, τα οποία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, μειώθηκαν τον Αύγουστο του 2019 με εκστρατείες που ξεκίνησαν οι δημόσιες τράπεζες. Μετά από διαδοχικές μειώσεις επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Δημοκρατίας της Τουρκίας (CBT), οι ιδιωτικές τράπεζες τράβηξαν επίσης τα επιτόκια σε μηνιαία βάση, ειδικά το νέο έτος, μαζί με το νέο έτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CBT, τα σταθμισμένα μέσα επιτόκια που εφαρμόζονται στα δάνεια που άνοιξαν οι τράπεζες ήταν 11,29 τοις εκατό (0,94 τοις εκατό ανά μήνα) τον Μάιο του περασμένου έτους, σε σύγκριση με 19,85 τοις εκατό από έτος σε έτος (1,65 τοις εκατό ανά μήνα) κατά την ίδια περίοδο του 2020.

Στεγαστικά επιτόκια δανείου μειώθηκαν κατά 850 μονάδες βάσης κατά το τελευταίο έτος, ενώ το συνολικό ποσό που καταβάλλεται από τον καταναλωτή που χρησιμοποιεί 10-όρος 200 χιλιάδες λίρες δανείου μειώθηκε κατά 27,4 τοις εκατό.

Τον Μάιο του 2019, ο καταναλωτής, ο οποίος χρησιμοποίησε 10ετή διάρκεια 200 χιλιάδες λίρες δανείων και μηνιαίες δόσεις των 3 χιλιάδων 839 λιρών, θα πληρώσει συνολικά 460 χιλιάδες 636 λίρες. Αυτό το μήνα, το ποσό μηνιαία δόση του καταναλωτή που χρησιμοποίησε ένα 10-ετή διάρκεια 200 χιλιάδες λίρες δάνειο ήταν 2 χιλιάδες 787 λίρες και το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί ήταν 334 χιλιάδες 415 λίρες. Έτσι, κατά την τελευταία περίοδο του έτους, υπήρξε μείωση 1052 λίρες στο ποσό της μηνιαίας δόσης και συνολικά 126 χιλιάδες 221 λίρες.

Το μερίδιο των ενυπόθηκων πωλήσεων στις συνολικές πωλήσεις λόγω των εκπτώσεων τόκων αυξήθηκε κατά 212 τοις εκατό τον Απρίλιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, από 12,8 σε 39,9.

«ΤΟ ΜΕΡΊΔΙΟ ΤΩΝ ΠΩΛΉΣΕΩΝ ΕΝΥΠΌΘΗΚΩΝ ΔΑΝΕΊΩΝ ΈΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΊ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΌ 3 ΦΟΡΈς»

Helmann Κτίριο Πρόεδρος Selman Özgün, AA ανταποκριτής για το θέμα στην εκτίμησή του, τα επιτόκια για την πίστωση στέγασης κατά το τελευταίο έτος έχει μειωθεί κατά σχεδόν το ήμισυ, δηλώνοντας ότι η καλύτερη αντανάκλαση αυτού παρατηρείται σε υποθήκες πωλήσεις κατοικιών, είπε.

Τον Απρίλιο, το μερίδιο των ενυπόθηκων πωλήσεων στις συνολικές πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, είπε, “Το εν λόγω ποσοστό ήταν 39,9 τον Απρίλιο. Παρά την επιδημία και τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, περίπου 43.000 σπίτια πωλήθηκαν τον Απρίλιο, ο μεγαλύτερος παράγοντας σε αυτό είναι τα χαμηλά επιτόκια”, ανέφερε.

Αρχικά, χάρη στα χαμηλά επιτόκια, οι πωλήσεις ενυπόθηκων κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 238 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019 σε 129 χιλιάδες 299 και 8 έτη, καθώς καταγράφηκαν τα υψηλότερα στοιχεία πρώτου τριμήνου, όπως υπογραμμίζεται.

“Στην πραγματικότητα, κατά τους πρώτους δύο μήνες, όπου δεν παρατηρήθηκε καμία επίπτωση της επιδημίας, ο αριθμός των πωλήσεων ενυπόθηκων κατοικιών ανήλθε σε 85.970, ξεπερνώντας τον αριθμό των πωλήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους. Ο αριθμός των υποθηκευόμενων κατοικιών άλλαξε χέρια την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019 ήταν 82.885”, ανέφερε.

«ΤΏΡΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΊΑ Ή ΠΑΝΙΚΌς ΏΡΑ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΎΣΕΩΝ»
Selman Özgün, εστία coronavirus που προκαλείται από τον αέρα της αβεβαιότητας, οι πολίτες σκέφτονται για την αγορά ακινήτων, δήλωσε:

“Οι πολίτες μας δεν πρέπει να εξαπατώνται με την αύξηση των διαφημίσεων πώλησης και ενοικίασης, απαισιόδοξα και αβάσιμα λόγια. Ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήρθε η ώρα να αγοράσει ακίνητα, δεν πωλούν. Στις επενδύσεις, η αντίθετη λογική είναι πάντα αληθινή. Με άλλα λόγια, όταν ο καθένας θέλει να πουλήσει, αγοράζοντας, πουλώντας σε περιόδους όπου ο καθένας θέλει να αγοράσει κερδίζει. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, δημιουργώντας έναν αέρα κρίσης και πανικού, ορισμένοι καιροσκόποι προσπαθούν να αγοράσουν τα ακίνητα που κατέχουν οι πολίτες μας σε χαμηλή τιμή. Δεν πρέπει ποτέ να αγνοηθούν. Η εμπιστοσύνη στην Τουρκία θα κερδίσει. Όσοι πιστεύουν σε φήμες κρίσης και απαισιόδοξους πίνακες θα χάσουν”

Ο Οζγκούν σημείωσε ότι η Τουρκία έχει δώσει μια πολύ επιτυχημένη δοκιμασία όσον αφορά το σύστημα υγείας στη διαδικασία επιδημίας, “Τους επόμενους μήνες, η Τουρκία θα είναι η προτιμώμενη χώρα για τους αλλοδαπούς και πάλι με τις ευκαιρίες της και το επιτυχημένο έργο της ενάντια στην επιδημία. Στην πραγματικότητα, θα δούμε ότι υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση ανθρώπων”, ανέφερε.

«Ο ΚΛΑΔΙΟΣ ΚΙΝΕΙ ΜΕ ΑΝΑΒΑΛΛΌΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΌΤΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΣΚΕΨΗΣΑΝ»
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Realtors της Ιστανμπούλ Νιζαμεντίν Ασσά δήλωσε επίσης ότι το ψυχολογικό όριο για τα στεγαστικά δάνεια είναι 1 τοις εκατό, τα στοιχεία πέφτουν κάτω από αυτό το ποσοστό μόλις οι αναβαλλόμενες αγορές έλαβαν μέτρα, ανέφερε.

Δηλώνοντας ότι το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων σε κατοικίες είναι γενικά υποθηκευμενικά, η Asa δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια, ειδικά την περίοδο 2018-2019, ο αριθμός των πωλήσεων έχει μειωθεί, το ποσοστό των πωλήσεων ενυπόθηκων δανείων έχει μειωθεί. Ωστόσο, τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η μείωση των επιτοκίων που ξεκίνησαν οι δημόσιες τράπεζες έφερε προσφυγή στον τομέα”, ανέφερε.

Asa, τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων από το Μάιο, όπως είδαν τα χαμηλότερα επίπεδα τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας, “Ορισμένες ιδιωτικές τράπεζες έχουν επιτόκια που μειώνονται σε 0,76 τοις εκατό. Η επένδυση στη στέγαση με αυτά τα ποσοστά προσφέρει μια πραγματικά καλή ευκαιρία. Αυτό το γνωρίζουν οι πολίτες. Παρά τον coronavirus, η ζήτηση για στέγαση έχει μειωθεί, αλλά δεν έχει τελειώσει”, είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *