Webtrakk Sectorel-haberler Μυστηριώδης Αγία Σοφία στην Evliya Çelebi Ταξίδια

Μυστηριώδης Αγία Σοφία στην Evliya Çelebi ΤαξίδιαEvliya Çelebi, ένας ταξιδιώτης του 17ου αιώνα, έγραψε περίπου 400 χρόνια πριν στα ταξίδια του με βάση τα μυστήρια της Αγίας Σοφίας, μία από τις σημαντικότερες δομές στην ιστορία της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής που έχει επιβιώσει για 15 αιώνες, με βάση θρύλους, αξιοθέατα, ακροάσεις και αναγνώσεις.

Η Evliya Çelebi, η οποία έκανε το όνομά της ως “η μεγαλύτερη ταξιδιωτική και ταξιδιωτική συγγραφέας στην τουρκική και παγκόσμια ιστορία”, γεννήθηκε στην Ιστανμπούλ στις 25 Μαρτίου 1611, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΑ. Evliya Çelebi, ο οποίος είχε την ευκαιρία να μάθουν από σημαντικούς δασκάλους, επειδή ο πατέρας της είχε επιρροή στο οθωμανικό παλάτι, ήταν ο σουλτάνος 4. Murat ελήφθη με εντολή του παλατιού έμεινε για 2 χρόνια, πήρε καλλιγραφία και μαθήματα μουσικής. Η Evliya Çelebi, που μιλάει Αραβικά, Φαρσά, Ελληνικά και Λατινικά, δεν παντρεύτηκε ποτέ.

Evliya Çelebi, 19 ετών σε ένα όνειρο που είδε με τη δική του αφήγηση, ως αποτέλεσμα της τριβής γλώσσα “Intercession ya Resulallah” αντί του “Ταξίδια ya Resulallah” αντί του “Ταξίδια ή Resulallah” και άρχισε να ταξιδεύει μετά τη λήψη οδηγιών για το θέμα αυτό. Ο Τσελέμπι, ο οποίος άρχισε να ταξιδεύει, να γνωρίζει και να γράφει για την Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκε πολλά μέρη του κόσμου για 51 χρόνια, αξιολογώντας κάθε ευκαιρία. Evliya Çelebi ετοίμασε 10-τόμο ταξιδιωτικό βιβλίο της, γράφοντας μακρά στην οποία πήγε, τι έκανε, που έβλεπε. Ο Τσελέμπι, καθώς και τα γεγονότα που είδε στο ταξιδιωτικό του βιβλίο, έδωσαν τις προηγούμενες αφηγήσεις και θρύλους του, αναμνήσεις που άκουγε από άλλους και βιβλία που διάβαζε.

“Η Κωνσταντινούπολη είναι μοναδική στη γη”
Η Evliya Çelebi αφιέρωσε τον πρώτο τόμο του ταξιδιού της στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο περιέγραψε ως “Δεν υπάρχει σαν τη γη”.

Περιγράφοντας από πού προήλθε το όνομα της Κωνσταντινούπολης, τις ιστορικές δομές, τα τείχη, τις γειτονιές, τις πύλες, τους οβελίσκους, τα φυλαχτά, τους περιπάτους, τους αμπελώνες, τους κήπους, τα ορυχεία, τα νερά που βρέθηκαν στη στεριά και τη θάλασσα, η Evliya Çelebi έδωσε επίσης τους θρύλους της ίδρυσης της Κωνσταντινούπολης στο έργο του.

Στο ταξιδιωτικό του βιβλίο, ο Evliya Çelebi, ο οποίος περιγράφει την ίδρυση του Σουλεϊμάν Του Προφήτη Μωάμεθ, λέει ότι ο Hazrat Suleiman σταμάτησε το θρόνο του στο Sarayburnu ενώ περιηγήθηκε σε όλες τις γωνιές του κόσμου και έχτισε έναν τόπο λατρείας εκεί, προσεύχεται ότι «Καθώς ο κόσμος σταματά, θα είναι μια γιορτή».

Evliya Çelebi, Μετά Suleiman, ο γιος του Ruhbaam, Madyan oglu Yanko, Αλέξανδρος, Ποζαντίν, Ρούμι Kayseri, Yanko Vizondan, Visonioglu γιος Yafur και Κωνσταντίνος αναφέρουν ότι η πόλη κατευθύνεται.

Από πού προέρχεται το όνομα Αγία Σοφία;
Evliya Çelebi, πώς χτίστηκε η Αγία Σοφία, μερικοί θρύλοι, αφηγήσεις, ακρόαση, ανάγνωση και παρατηρήσεις με βάση το ακόλουθο άρθρο:

“Ο βασιλιάς Βιζεντόν, ένας από τους απογόνους του Madyan oglu Yanko, ο οποίος άρχισε να κυβερνά την πόλη 5,52 χρόνια μετά την Αγιότητά του Αδάμ προσγειώθηκε από τον ουρανό, επισκεύασε την Κωνσταντινούπολη για έβδομη φορά και έγινε ο κυβερνήτης που εκτιμούσε τον κόσμο. Η κόρη του Βιζεντόν, γεννημένη στη Σόφια, ονομάστηκε Άγια-Σόφια. Ο Aya-Sofia ήρθε σε αυτόν με έναν θησαυρό 2 εκατομμυρίων όταν άκουσε ότι ο πατέρας του είχε ξαναχτίσει σε όλη την Κωνσταντινούπολη”.

Evliya Çelebi, Ενώ ο οίκος λατρείας που χτίστηκε από Suleiman επεκτείνεται, ένας άνθρωπος έρχεται και λέει, «Πάρτε όλα τα απαραίτητα πράγματα και τα υλικά του παρόντος από μένα και να κάνει ένα ιερό με αυτόν τον τρόπο», λέει, διδάσκοντας τις βασικές πληροφορίες που απαιτούνται για την κατασκευή της Αγίας Σοφίας.

Το ταξιδιωτικό όνομα περιέχει τις ακόλουθες πληροφορίες:

«Όταν ο τόπος για την κατασκευή της Αγίας Σοφίας ξεθάφτηκε μέχρι το επίπεδο της πόρτας του αχυρώνα, τα νερά αναβλύζουν από το υπόγειο. Για ένα μήνα, άναψαν φωτιές και έχυσαν σφαίρες σε αυτό το ίδρυμα. Ήταν σαν μια θάλασσα από σφαίρες. Μετά από αυτή τη θάλασσα του μολύβδου σταμάτησε ουσιαστικά για χρόνια, 30.000 εργαζόμενοι, 7.000 εργαζόμενοι και 3.000 τεχνίτες συγκεντρώθηκαν υπό την επίβλεψη ενός εποικοδομητικού μηχανικού που ονομάζεται İğnados, και μετά τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις, η σφαίρα χτίστηκε πόλους, καμάρες και θόλους στη βάση. Δεδομένου ότι υπάρχουν έξι δεξαμενές νερού, έχουν ολοκληρώσει το ίδρυμα πρώτα και το γέμισαν με το νερό δεξαμενών, για να μην φοβηθούν το zelzeland που κρατιέται. Τότε άρχισαν να χτίζουν τους τέσσερις τοίχους της Αγίας Σοφίας, οι οποίοι έγιναν αξιοθαύμαστοι να παρακολουθούν την κλίμακα της ίδρυσής της, και εκείνοι που είδαν το σχήμα της δομής και το κτίριο θα γυρίσουν και θα αναισθητοποιήσουν».

Evliya Çelebi τόνισε ότι η κατασκευή της Αγίας Σοφίας χρησιμοποιεί πολύ πολύτιμους λίθους που βρέθηκαν στα «επτά κλίματα» του κόσμου, και αυτό που γνωρίζει για το θέμα αυτό είναι ότι «από επτά κλίματα, το χρώμα του χρώματος κινείται με μεγάλα μάρμαρα, τα πλοία σε μετρητά του χαμαιλέοντα, και σε ferhat ρύθμιση, τεχνίτες ενσταλάζουν αιχμηρά μέρη από τα χέρια των ανώτερων, δηλαδή ξυρισμένο και διορθωμένο. Έδειξαν τόσο μεγάλη χορηγία που ολοκλήρωσαν το μισό τζαμί σε 7 χρόνια”.

Οι περισσότερες από τις πέτρες είναι Ayasloğ και Aydincik, πολύχρωμα μάρμαρα από καραμάν, Δαμασκός και κύπρος, χιλιάδες φωτεινές στήλες μετακινούνται από κοντά στην Αθήνα και πρώτες μάρμαρα από το νησί του Μαρμαρά, Evliye Çelebi γράφει, και ο επικεφαλής των αρχιτεκτόνων του είναι İğnados.

Σε ένα άλλο μέρος του ταξιδιού της Evliya Çelebi, μιλά για τον Hazrat Khurr ως αρχιτέκτονα της Αγίας Σοφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *